20 Mayıs 2016 Cuma

ALAN ADI PARK ETME





para kazan, nettecash







 Süresi dolmuş alan adı (Expired Domain), bizim yenilemediğimiz alan adlarıdır. Bugün dünya  üzerinde parası olmadığı için, unuttuğu için ya da alan adının değerini yitirdiği için alan adını yenilemeyen bir çok insan bulunmaktadır. Bu yüzden alan adı kayıt şirketleri, alan adınızı yenilemeniz için sizlere 80  gün süre vermektedirler. Eğer verilen 80 ek gün içerisinde alan adınızı yenilemezseniz, alan adınız artık “süresi dolmuş alan adı” statüsüne girmektedir. Bu süreçten sonra eğer alan adı GoDaddy gibi büyük ve açık arttırma usulü satışların bulunduğu yerlerde kayıtlıysa, bu alan adı için açık artırma usulüyle satışı gerçekleştirmeye başlamaktadır. Açık arttırma bir hafta sürmekte ve 7 günün sonunda alan adı, en yüksek teklif yapan müşteriye devredilmektedir


 Bu konudan yola çıkarak yapılacak ilk şey, süresi dolan alan adlarının isimlerini bulup almak ve bu alan adlarını kullanıp geliştirmek veya satmak.Öncelikle bu adresten süresi dolan alan adı satışlarını kontrol edebilirsiniz veya ilerde değerlenebilek süresi yakında bitecek olan alan adlarını da görebilirsiniz.Bu konu biraz değerleneceğini öngördüğünüz bir alandan arsa almaya benziyor...




                                   para, para kazan




Tabiki alan adı satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlar var :


1) Satın Almadan Önce Mutlaka Alan Adının DA/PA’sını Kontrol Edin:

 PA(page authority) ve DA(domain authority), süresi dolmuş alan adlarının ya da kullanımda olan sitelerin kalitelerini derecelendiren 2 önemli faktördür. PA ve DA ilk olarak Moz tarafından tanıtılmış ve siz bu değerleri Moz'un resmi sitesinden kontrol edebilirsiniz.DA değeri 25 den büyük bir alan adı almaya özen gösterin.


2) Google Yasaklı Site Kontrol Sihirbazı’ndan Alan Adını Sorgulatın:


 Yüksek PA/DA değerlerine sahip ve iyi görünümlü bir alan adı bulabilirsiniz fakat eğer bu alan adı Google tarafından yasaklanmışsa, bu alan adı hiçbir işe yaramayacaktır. Alan adını buradan kontrol edin ve yasaklı olmadığından emin olun. Eğer alacağınız alan adı çok güzel ve yasaklı olmasına rağmen almak istiyorsanız, Google’ın tekrar işleme alma isteğini kullanarak alan adının yasağının kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.


3) Google Hizmet Yasaklarını Kontrol Edin:

 AdSense, Search Console ya da Adwords gibi hizmetler tarafından yasaklanan binlerce alan adı ile karşılaşacaksınız. Eğer süresi dolmuş bir alan adı üzerine internet sitesi açmak istiyorsanız, bu adım satın alma işleminden önce yapacağınız ilk şey olmalıdır.


 Alacağınız alan adını direkt satabileceğiniz gibi alan adına gömülü siteyi yeniden yapılandırabilirsiniz.Bu tarz girişimlerde özgün bir şey tasarlamaya özen gösterin. Kimse kopya sitelere hoş gözle bakmaz. Örneğin hayvanlarla ilgili, süresi dolan bir alan adı aldınız. Alan adına gömülü siteyi kontrol edin. Daha sonra geliştireceğiniz yeni siteyi eski sahibine veya başka bir kişiye satabilirsiniz. Önemli olan hayal gücünüz.



para kazan, para



BOL KAZANÇLAR



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder