25 Mayıs 2016 Çarşamba

YOU TUBE' DEN PARA KAZANMAK



youtube,para



 Broadcast Yourself . Günümüzün en çok kullanılan video barındırma sitesi You Tube. Telif haklarının Google' da bulunduğu sitenin merkezi San Bruno ABD. 15 Şubat 2005 tarihinde 3 eski Paybal çalışanı tarafından kurulan site hızla büyümesinin ardından 2006 yılında Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınmış. Genel olarak televizyon klipleri, canlı yayınlar, video bloglar ve müzik videoları yayınlanıyor. İçerik genelde hesap oluşturan kişiler tarafından yüklensede , bazı şirketlerin You Tube ortaklığıyla yayınladığı videolarda var. Üyelik almak video yüklemek isteyenler için geçerli onun dışında videoları herkes izleyebilir.
Tabiki yetişkin içerikli videolar için You Tube sizden yaşınızı onaylamanız amacıyla üye olmanızı istiyor. Buraya tıklayarak  Google' a kaydolup You Tube hesabınızı oluşturabilirsiniz.



google kayıt,youtube



 Kısa bir tanıtımın ardından gelelim nasıl para kazanabileceğimize bu anlattıklarım kişisel kullanıcılar için kurumlar için olan anlatımıma birazdan yer vereceğim. Öncelikle yukarıdaki linkten kaydolup You Tube' a giriş yapın. İzleyeceğimiz yol kanalımıza ilginç videolar yükleyip reklam alıp para kazanmak. Tabiki yükleyeceğimiz videolar özgün olmalı, youtube editörleriyle oluşturabileceğiniz videolarda telif hakkı izni olmadan müzik dahi ekleyemezseniz, bu kuralı çiğnerseniz birkaç gün içinde videonuz kaldırılıp hesabınız askıya alınabilir. Video dilini ingilizce yaparak daha çok izleyiciye ulaşabilir, Google trends ten hangi konuların daha çok araştırıldığını öğrenebilirsiniz. Bu aralar ilginç bilgiler, oyun incelemesi, teknoloji başlıkları çok popüler. Tabi popüler başlıklarda videolar yükleyip tutunabilmek biraz daha zor.


 Reklamları video başlamadan önce veya videonun belirli zaman aralıklarında koyabilirsiniz. Süre çubuğunda ki sarı çizgiler reklamın çıkacağı zamanı belirtmekte. Tabi bol reklam koyup izleyiciyi sıkmamalısınız. Kanalınızdaki videoların yüksek sayıda izleyiciye ulaşacağından endişeliyseniz, belirli bir ücret karşılığında videolarınızın reklamını yapan siteler mevcut. Bu adresten yapacağınız anlaşma ile az bir ücretle videolarınızın kısa sürede popüler hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Peki üye olduk, ilginç videolar yükledik ve ziyaretçi sayımız beklediğimizden de fazla artışa sahip. Şimdi ki aşama Google Adsense' e üye olarak reklam alıp videolarınıza gömmenizdir. Kazacağınız ortalama para 500.000 izlenmeye 250 tl dir. Tabi bu rakam videolarınızın beğenilme sayısına göre değişir, ve görüntülenme sayısı belli sayıda kişiyi (örneğin 25 bin) geçmeden para kazanmaya başlayamıyorsunuz. Bunun nedeni şuanda nerdeyse herkesin bir kanala sahip olması.
youtube reklam,para



 Şimdi ki anlatacaklarım kurumsal kullanıcılar için. Şunu baştan belirtmeliyim ki You Tube' den direkt para kazanamazsınız. Ancak dolaylı yollardan para kazanabilirsiniz. Eğer kendi işinizle ilgili kısa videolar çekip  You Tube' a yüklerseniz, url nin sizin sitenizin linki olduğuna emin olmalısınız. Eğer videolarınız ilgi çekici ise, sitenizin trafiği artar ve daha fazla müşteriye sahip olursunuz. Oyuncak satan bir siteniz olduğunu düşünelim ve You Tube' den nasıl para kazanabileceğinizi planlayalım. Öncelikle insanlara, bu oyuncakları oynayan çocukların nasıl mutlu olduğunu gösteren videolar göstermelisiniz. İlgisini çeken ebeveynler çocuğu için neler alabileceğine bakmak amacıyla sitenize uğrayacaktır.



youtube,para,oyuncak



 Bu yolla You Tube' den direk para kazanamayacaksınız fakat onu para kazanmak için bir yol olarak kullanacaksınız. Sitenize müşteri çekmek için çok etkileyici bir yol bu. Sadece nasıl ilgi çekeceğinizi düşünün gerisini izleyici kitlesine bırakın. Son bir hatırlatma, orjinal olun. Çoğu video birbirinin kopyası ama en çok izlenen, içeriği ilk ekleyen kanaldır. Videonuzun içeriğinin kopya olduğunu gören izleyicilerin kanalınıza olan güveni azalacaktır.




winnie,para


BOL KAZANÇLAR





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder